Waar buiten-leven binnen komt…

Vanuit de Bed and Breakfast heeft u een panoramisch uitzicht over het Reestdal. Aan de overkant liggen bossen, heidevelden en vennen. Diverse wandel- en kerkenpad voeren u direct vanaf het erf langs dekzandruggen, boerenerven en oude buurtschappen. Bekend zijn de boerderijen waar u vanuit een buitenkast zelf een kopje koffie of thee inschenkt en een koek pakt. Hier gaat nog veel op basis van goed vertrouwen… Het gebied loopt richting Zuidwolde langzaam over in bossen en kleinschalige akkerbouw.

Richting Ommen vindt u landgoederen (Landgoederen Het Laer en Vilsteren) en bossen die langzaam overgaan in hoogteverschillen als bijvoorbeeld de Lemelerberg. De staatsbossen van Staphorst liggen op fietsafstand (ca 10 minuten). Voor de rustige genieter zijn er talloze wandelroutes en fietsknooppunten direct vanuit het huis bereikbaar. Voor degenen die zichzelf uit willen dagen zijn er volop mountainbike parcours in de directe of nabije omgeving. De fietsen kunnen op de deel gestalt worden. En wat is er lekkerder dan na een actieve dag buiten ’s avonds lekker bij de houtkachel te zitten? Of bij mooi weer op het terrasje te genieten van de ooievaars en het uitzicht…. En voor wie nog wat na wil genieten: rondom de B&B zijn diverse avondwandelingen en ommetjes te maken.

Kijk hieronder voor enkele suggesties…

Vanuit de B&B kunt u voor een van de wandelroutes door het Reestdal kiezen. Deze voeren over kerkepaden, langs zandruggen en door oude buurtschappen zal Den Huizen, Rabbinge of Den Kaat. De knapzakroute Zuidwolde (ca 19 km) start op het erf. Met de auto bereikt u eenvoudig een van de vele andere knapzakroutes en wandelingen in Drenthe. Denk bijvoorbeeld aan het natuurreservaat bij Dwingeloo.

De omgeving van Oud Avereest biedt is een ideale uitvalsbasis voor mountainbikers. Direct vanuit de B&B of op korte rij-afstand. De parcours zijn zeer gevarieerd, van heuvelachtig (Sleen / Hondsrug, Havelte en Lemelerberg) tot tochten die over heides, zandverstuiving en door eindeloze bossen voeren. Mountainbikes kunnen op het erf schoongemaakt worden en op de deel gestald worden.

Enkele suggesties:

Staatsbossen Staphorst
Havelte
Hardenberg
Lemelerberg
Ruinen
Dwingeloo
Sleen

Het Reestdal vormt een prachtig decor voor fietsers. Diverse knooppunten voeren u richting Ommen, Staphorst, Zuidwolde, Kerkenveld.

Het Reestdal is een thuis voor allerhande vogels. Denk aan Appelvinken, Zwartkopmezen, Bonte- en Groene spechten, Puttertjes, Bont Gekraagde Roodstaarten, Zilverreigers en Ooievaars. In de oude stallen en op de deel huist een groot gedeelte van het jaar een kerkuil. Deze zult u misschien ’s nachts ook horen!

Menu