Het Reestdal, een van de oudste beekdalen

Het kronkelige riviertje de Reest is de levensader van een eeuwenoud, idyllisch landschap, het Reestdal. Tientallen kilometers lang vormt de Reest de grens tussen Overijssel en Drenthe. Bloeiende hooilanden, wuivend graan, bos, heide en oude authentieke boerderijen geven je het gevoel in andere tijden te vertoeven. Door de kleinschaligheid en variatie word je steeds opnieuw verrast en verblijd. Een mooi doorkijkje, het boerenleven, een veld met dotterbloemen of het rustgevende geluid van het kabbelende water van de Reest.

In onze tuin (het Reestdal) hebben tal van vogels en dieren hun thuis. Reeën, vossen, dassen, fazanten lopen over ons erf. Ook de vogelaar kan zijn hart hier ophalen. Kerkuilen, ooievaars, puttertjes, de grote zilverreiger, bont gekraagde roodstaarten, winterkoninkjes, op een dag tel je al gauw meer dan 25 soorten.

Het Reestdal is in elk seizoen en op elk moment van de dag een lust voor het oog. Na een koude nacht stijgen de dampen op uit de kronkelende beek en verkleuren tot goud in de ochtendzon. Op vochtige avonden trekken de ‘witte wieven’ op vanuit het dal en hullen het erf in een geheimzinnigheid die tijdloos lijkt. Aan lichtvervuiling doen we hier niet: de heldere nachten laten net zoveel sterren zien als in het zuiden van Frankrijk. De B&B staat onder eeuwenoude beuken die het huisje met al hun kleurpracht omarmen.

Meer informatie over Het Reestdal: Landschap Overijssel

Menu